Contact

Ecologie: printen op herbruikbaar papier

Categorie

Ecologie moet altijd voorop staan. Dat dachten ze ook bij Toshiba toen ze de Eco Hybride op de markt brachten.

Een papierloos kantoor, een utopie? Dat hoeft niet, zo blijkt. Dankzij de Eco Hybride van Toshiba kan je papier opnieuw gebruiken. Hierdoor kan de papierconsumptie tot 80% worden gereduceerd.

De Toshiba Eco Hybride werkt zoals een andere multifunctionele printer, zo kan je kiezen voor diverse afwerkmogelijkheden en formaten. Het grote verschil ligt in de inkt: als je de uitwisbare blauwe toner gebruikt, kan je het papier nadien hergebruiken door het papier in de juiste papierlade te plaatsen en zo het wisproces te starten.

Hoe werkt dat juist? Door het papier op te warmen verkleurt de blauwe toner en wordt het transparant. Dit geldt voor zowel afbeeldingen als tekst. Er moet enkel opgelet worden bij het gebruik voor vertrouwelijke documenten: indien het papier wordt blootgesteld aan temperaturen van -30 graden Celsius wordt de tekst terug zichtbaar, wat niet de bedoeling is natuurlijk!

Ben je het ook beu om je papieren te moeten blijven weggooien na gebruik? Laat ons dan zeker iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

    crossmenu
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram